Vakjakt

Vi erbjuder två sorters vakjakt här på Stora Sundby.

Vakjakt Vildsvin

Under november-februari erbjuder vi dig möjligheten att enbart ägna dig åt vakjakt på vildsvin – en spännande jaktform och vacker naturupplevelse. Jakten bedrivs under månljusa kvällar och nätter från torn och kojor. Vildsvinen kommer lugnt fram för att äta vilket ger dig goda skottchanser på stillastående djur på nära håll. Som gäst tas du om hand av gårdens jaktpersonal som visar dig till pass, plockar upp efter avslutad jakt och hjälper till att hitta och ta hem fällt vilt.

Som gäst bor du med självhushåll i Värdshuset med plats för 8-12 personer eller i Sand, huset vid Hjälmarens strand med plats för 6-8 personer.

Vakjakt Råbock

Under andra delen av augusti erbjuder vi möjlighet till vakjakt på råbock på åkrar, hyggen och i skog. Jakten bedrivs från torn men kan i vissa fall kombineras med möjlighet till smygjakt. Råbocksjakten bedrivs relativt självständigt – vi visar er området och därefter står ni för era egna transporter. Möjlighet finns till kombinationsjakt med duva, gäss och vildsvin, kontakta oss med dina förfrågningar.

Jakten lämpar sig för 3-5 jägare. Som gäst bor du med självhushåll i Värdshuset med plats för 8-12 personer eller i Sand, huset vid Hjälmarens strand med plats för 6-8 personer.

Djur fälls enligt gällande regler och priser enligt lista.

För bokningar, priser och förfrågningar kontakta Mauritz Klingspor eller Niels Einshöj:

Mauritz Klingspor
Tel: +46 706-70 70 02
Mail: [email protected]

Niels Einshöj
Tel: +46 707-22 67 84
Mail: [email protected]