Jakt utöver det vanliga

Sedan urminnes tider har det bedrivits jakt på Stora Sundby, ett levande kulturarv som har en självklar plats i verksamheten. Här hittar du en rik mängd viltslag och jaktformer. Våra hjärtan klappar lite extra för jakt på fasan och änder, men här erbjuds du också ypperliga möjligheter att jaga älg, vildsvin, dov- och kronhjort, rådjur och mufflon. Jakterna lämpar sig för sällskap mellan 6-16 jägare. Vid enstaka tillfällen ordnas även jakter där platser erbjuds eller mindre sällskap paras ihop.

Boendet

Som besökare på Stora Sundby bor du i ett av slottets praktfulla gästrum med originalinteriör från 1800-talet. Vi kan också erbjuda boende med självhushåll i Värdshuset i närheten av slottet med plats för 8-12 gäster, eller i Sand, huset vid Hjälmarens strand med plats för 6-8 personer.

Maten

Maten på Stora Sundby lagas med stor omsorg och prima råvaror hämtade från vårt eget skafferi – det betyder vilt från gården och gös och kräftor från Hjälmaren. Luncherna serveras vid den värmande brasan i den gamla smedjan eller i slottets gamla kök. Middag intas i slottets paradmatsal eller i den ståtliga Riddarsalen. Efter maten kan du som gäst se fram emot en avkopplande kväll i Röda eller Gröna salongen.