Besök oss

Det finns flera aktiviteter du kan göra hos oss, besök oss gärna.

Stora Sundby Gårdsbutik

Den 29 oktober slår vi äntligen upp portarna till Stora Sundby Gårdsbutik. 

Här erbjuder vi närproducerade råvaror från området med omnejd och viltkött från gården. Visionen är att vara en naturlig samlingspunkt för lokala mathantverkare för att tillsammans kunna erbjuda lokalt producerad mat till både närområdet och för långväga besökare. 

Välkomna att besöka oss på lördagar mellan 11-16  
Butiken ligger direkt vid infarten till slottsparkeringen från väg 56.
 

 


Slottscafé

Slottscafét har stängt för säsongen. Välkomna åter under våren 2023. 

Cafét ligger i de gula längorna framför gårdens gamla orangeri i prunkande grönska och med vacker utsikt över Hjälmaren. Vi serverar bakverk, smörgåsar, sallader, kalla och varma drycker.

Från cafét är det en kort promenad genom den vackra slottsparken fram till slottet. 

Varmt välkomna!

Slottsparken

Ta en promenad i slottsparken och njut av de vackra omgivningarna på Stora Sundby. I parken kan du bland annat se den gamla borgruinen, en välbevarad runsten, slottsträdgården och i anslutning det natursköna hjorthägnet.

Parken är öppen för allmänheten varje dag året runt mellan 10-18. Entréavgiften på 20 kr går oavkortat till skötseln av parken.

OBS! Tänk dock på att slottet är en bostad så vänligen respektera skyltarna märkta ”privat”.

Visning av slottet

Slottet är inte öppet för allmänheten. 

Men vi tar emot förhandsbokade visningsgrupper om minst 20 personer. Dessa visningar genomförs framförallt under våren. Kontakta gårdskontoret för bokning:

Telefon: +46 16-620 01 eller mail: [email protected]

För uppdateringar kring öppna visningar som hålls vid speciella tillfällen under sommarhalvåret vänligen se vår Facebook och lös biljett via Biletto.

Smaka på Sörmland

En unik matupplevelse i naturen vid Stora Sundby Slott 

Välkommen till en exklusiv matupplevelse vid Stora Sundby Slott. Under ett fåtal datum i sommar har du möjlighet att boka denna upplevelse för ditt privata sällskap med kocken Kristofer Winnerhed, kock på Gröndal Mat + Trädgård. Tidigare köksmästare på Julita Wärdshus och Parken/Orangeriet i Katrineholm.  

Här bjuds du till bords i vårt vilthägn med vy över vackra Hjälmaren. Tillsammans med vår kock skapar ni en oförglömlig och unik matupplevelse. Njut av en trerätters middag med vilt från gården och närproducerade råvaror från våra granngårdar. Vår vision är att dela med oss av smaker från det sörmländska skafferiet. Många av ingredienserna är sådana du kan finna i skogen, på ängar och i sjön. 

Upplevelsen bokas för grupper med minimum 6 personer/grupp, och max 14 per tillfälle.

Till maten serveras alkoholfri Hantverkscider från Pomologik.  

Önskar ni övernatta på gården? Vi har fina övernattningsmöjligheter kring gården kontakta oss så skräddarsyr vi er upplevelse. 

Varmt Välkomna! 

Mejla din förfrågan till: [email protected] 

Wellness på Sand
Boka er mysiga vinterhelg

I vintermörkret är det viktigt att finna tid för återhämtning.  I den privata villan intill Hjälmarensstrand med skogen som närmsta granne är det lätt att koppla bort vardagen. Tillsammans spenderar ert privata sällskap en heldag med massage- och friskvårdsterapeuten Anna Sundgren. Anna har flera års erfarenhet av att driva friskvårdsföretag och har en passion för hälsa och välmående. 

I paketet ingår två nätter i självhushåll i det sjönära huset Sand och en heldag i wellness-anda. Incheckning sker under fredag eftermiddag och vistelsen börjar med middag som tillagas i självhushåll. Lördagen inleds med ett pass ”vardagsflow” för att skönt arbeta igenom kroppen och släppa på spänningar. Sedan går vi kort igenom begreppet mindfulness- hur det kan få oss att landa här och nu och ge oss mer livskvalité. Passet avslutas med meditation. Under eftermiddagen får ni varsin 20 minuters massage under en lugn och avslappnad stund. Dagen avslutas sedan med en presentation av ekologiska produkterna som med fördel används i husets privata bastu till kvällen. För den vågade går det att ta ett kallbad från den privata bryggan.

Efter en härlig sovmorgon tar ni en stärkande promenad i naturen intill huset. Utcheckning sker kl 12.00.

Bokningen gäller för ett privat sällskap på 4-6 personer.

Vill ni att vi anordnar lunch, middag och frukost?

Skicka en förfrågan så skräddarsyr vi upplevelser för er!

Kontakta oss för bokning eller andra frågor! [email protected]

Välkomna! 

Fiskeweekend med guide

Spendera en helg i semesterhuset sand med två dagars fiske på Hjälmaren med guiden Erik – 5e generationens fiskare och meriterad från Gädd-SM. Ni anländer på fredagseftermiddagen till Sands fantastiska läge med skogen som närmaste granne intill Hjälmaren. Här bor ni i självhushåll med tillgång till husets alla faciliteter. På lördag förmiddag blir ni upphämtade vid husets privata brygga för en härlig dag på sjön tillsammans med fiskeguiden. Under kvällen lagar ni en egen middag i självhushåll och avsluta sedan kvällen med en värmande stund i bastun. Under söndagen får ni ytterligare en dag på sjön tillsammans med Erik innan det är dags för hemfärd.
Pris 6400kr per person
Bokning för ett sällskap på 3-4 personer. 
Fiskeutrustning finns att hyra för 250kr/ dygn.
Vi kan även ordna frukost och middag om det önskas för en extra kostnad.

För bokning skicka en förfrågan till [email protected]

Nationaldagen

Pågrund av senaste årens pandemi har tyvärr nationaldagsfirandet varit inställt. Men i år mjukstartar vi med öppna visningar och längre öppettider i vårt sommarcafé. Ni är välkomna att ta en promenad i parken, beskåda runstenen och den gamla borgruinen.

Varmt välkomna!

Promenera

Hjorthägnet nås genom att gå ned till vänster om slottet (se informationsskylt på parkeringen).

För en vacker promenad längs Hjälmarens strand så ta den lilla trägrinden in i hagen och gå ned mot vattnet från slottsparkeringen och följ stigen bortåt längs strandkanten. Ta en vilostund på träbänken vid den nyanlagda träbron och fortsätt sedan bortåt. Vid vägs ände finns en minnessten. Snart kommer även kossor att beta i hagen i början av promenaden (var noga med att stänga grindar efter er och inte skrämma djuren).