Besök oss

Det finns flera aktiviteter du kan göra hos oss, besök oss gärna. Slottsparken är öppen varje dag mellan 10-18.

Stora Sundby Gårdsbutik

Den 29 oktober 2022 slog vi äntligen upp portarna till 

Stora Sundby Gårdsbutik. 

Här erbjuder vi närproducerade råvaror från området med omnejd och viltkött från gården. Visionen är att vara en naturlig samlingspunkt för lokala mathantverkare för att tillsammans kunna erbjuda lokalt producerad mat till både närområdet och för långväga besökare. 

Välkomna att besöka oss lördagar och söndagar mellan 11-16.
Butiken ligger direkt vid infarten till slottsparkeringen från väg 56.
 
 

Slottscafé - Stängt för säsongen

Slottscafét är nu stängt för säsongen 2023 – 

Tack till alla som besökt oss i år!

Specialöppet under aptitrundan 9-10 September.

Cafét ligger i de gula längorna framför gårdens gamla orangeri i prunkande grönska och med vacker utsikt över Hjälmaren. Vi serverar bakverk, smörgåsar, sallader, kalla och varma drycker.

Från cafét är det en kort promenad genom den vackra slottsparken fram till slottet. 

Varmt välkomna!

Picknick

Hyr din picknickkorg i Slottscafét och slå dig ner på valfri plats i parken, längst sjön eller under träden i ekparken. Korgen behöver inte förbokas utan hyrs på plats mellan 11.00-15.30 och fylls med valfria godsaker från cafésortimentet. 

Välkomna! 

 

Slottsparken

Ta en promenad i slottsparken och njut av de vackra omgivningarna på Stora Sundby. I parken kan du bland annat se den gamla borgruinen, en välbevarad runsten, slottsträdgården och i anslutning det natursköna hjorthägnet.

Parken är öppen för allmänheten varje dag året runt mellan 10-18. Entréavgiften på 20 kr går oavkortat till skötseln av parken.

Husdjur är välkomna i parken kopplade.

OBS! Tänk dock på att slottet är en bostad så vänligen respektera skyltarna märkta ”privat”.

Visning av slottet

Nästa tillfälle aptitrundan 9-10e september!

De kostar 220 kr per person och tar ca 1 timma – länk till biljettsidan hittar ni här: Billetto

Visningarna är inte lämpliga för barn men går att lösa standardbiljetter för dem med. Slottet är inte handikappanpassat och har många trappor – vi ber också att hjälpmedel som rullatorer och barnvagnar stannar utanför slottet. Även husdjur stannar hemma denna dag. Vi ber er respektera att detta är ett privat hem och fotografering är förbjuden.

Smaka på Sörmland

Smaka på Sörmland

En unik matupplevelse i naturen vid Stora Sundby Slott 

Välkommen till en exklusiv matupplevelse intill Stora Sundby Slott. Under ett fåtal datum i sommar har du möjlighet att boka denna upplevelse för dig och ditt sällskap med kocken Kristofer Winnerhed, kock på Gröndal Mat + Trädgård. Tidigare köksmästare på Julita Wärdshus och Parken/Orangeriet i Katrineholm.  

Här bjuds ni in till ett dukat bord i vilthägnet under det stora bokträdet med vy över vackra Hjälmaren. Här skapar ni en oförglömlig och unik naturnära matupplevelse. Kristofer lagar en trerätters middag på plats med vilt från gården och närproducerade råvaror från våra granngårdar. Vår vision är att dela med oss av smaker från det sörmländska skafferiet. 

Upplevelsen bokas för sällskap från 6 personer/grupp, max 14 per tillfälle.

Till maten serveras alkoholfri hantverkscider från sörmländska Pomologik.

OBS! Smaka på Sörmland är fullbokat för denna säsong och vi tar inte emot fler bokningar. Ny information kommer till 2024.

Nationaldagen

Information om årets nationaldagsfirande kommer inom kort!  

Varmt välkomna!

Promenera

Hjorthägnet nås genom att gå ned till vänster om slottet (se informationsskylt på parkeringen).

För en vacker promenad längs Hjälmarens strand så ta den lilla trägrinden in i hagen och gå ned mot vattnet från slottsparkeringen och följ stigen bortåt längs strandkanten. Ta en vilostund på träbänken vid den nyanlagda träbron och fortsätt sedan bortåt. Vid vägs ände finns en minnessten. Snart kommer även kossor att beta i hagen i början av promenaden (var noga med att stänga grindar efter er och inte skrämma djuren).