[layerslider id="18"]

Slottscafé

Slottscafét är nu STÄNGT för säsongen 2021.

Vårt sommarcafé slår upp portarna den 1a maj och har öppet på helgerna (lördag & söndag) fram till midsommar.  Midsommarafton stängt. Därefter varje dag fram till mitten av augusti.

 

Specialöppet: Kristi Himmelfärdshelgen

 

Öppettider 11-16.

 

Cafét ligger i de gula längorna framför slottet i gårdens gamla Orangeri i prunkande grönska och med vacker utsikt över Hjälmaren. Vi serverar bakverk, kalla och varma drycker samt säljer även gårdens goda viltkorv som är perfekt att lägga på grillen i sommar.

 

Varmt välkomna!

 

Slottsparken

Ta en promenad i slottsparken och njut av de vackra omgivningarna på Stora Sundby. I parken kan du bland annat se den gamla borgruinen, en välbevarad runsten, slottsträdgården och i anslutning det natursköna hjorthägnet. Parken är öppen för allmänheten under sommarsäsongen den 1a maj -31a augusti mellan 10-18.

OBS! Tänk dock på att slottet är en bostad så vänligen respektera skyltarna märka ”privat”.

 

Visning av slottet

Slottet är inte öppet för allmänheten.

Men vi tar emot förhandsbokade visningsgrupper om minst 20 personer. Dessa visningar genomförs tisdagar t.om. torsdagar från april till mitten av juni. Kontakta gårdskontoret för bokning, tel: +46 16-620 01 eller mail: [email protected]

För uppdateringar kring öppna visningar som hålls vid speciella tillfällen under sommarhalvåret vänligen se vår Facebook och lös biljett via Biletto.

 

Nationaldagen

På grund av rådande läge så är firandet av Svenska Flaggans tyvärr inställt i år. Vi beklagar detta och önskar er välkomna åter 2022 för firande av Nationaldagen.

Firandet av svenska flaggans dag den 6 juni, numera nationaldag, är sedan många år en kär tradition på Stora Sundby. Eskilstunagardet samlas vid stallarna för att tillsammans med firande vandra ner till slottet där gästtalare, kör, spelemän och flaggutdelning väntar. Se vår Facebook för mer information.

 

Promenera

Hjorthägnet nås genom att gå ned till vänster om slottet (se informationsskylt på parkeringen).

För en vacker promenad längs Hjälmarens strand så ta den lilla trägrinden in i hagen och gå ned mot vattnet från slottsparkeringen och följ stigen bortåt längs strandkanten. Ta en vilostund på träbänken vid den nyanlagda träbron och fortsätt sedan bortåt. Vid vägs ände finns en minnessten. Snart kommer även kossor att beta i hagen i början av promenaden (var noga med att stänga grindar efter er och inte skrämma djuren).

 

Vilt från gården

Gårdens vilt säljs gärna vid beställning, [email protected] Under sommaren säljs också vår goda viltkorv över disk i cafét.