Besök oss

Slottsparken är öppen varje dag, året om, mellan kl 10.00-18.00. På denna sida kan du se vad du kan göra hos oss och vad vi erbjuder.

Vi önskar er varmt välkomna till Stora Sundby Gård!

Stora Sundby Gårdsbutik

Här erbjuder vi viltkött från gården och närproducerade råvaror från gårdar runt omkring Stora Sundby. Vi säljer även väl utvalda hållbara produkter kopplade till Slottet eller mat.

Just nu har vi viltkött från t.ex rådjur, vildsvin, dovhjort, kronhjort, älg, mufflonfår, fasan och and.

Se uppdaterad produktlista här!

Visionen är att vara en naturlig samlingspunkt för mathantverkare för att tillsammans kunna erbjuda lokalt producerad mat.

Butiken ligger direkt vid infarten till slottsparkeringen från väg 56.

Just nu har vi öppet lördagar kl 11.00-16.00 och vi utökar öppettider efter säsong, följ oss på Instagram och Facebook för aktuella öppettider.

Slottscafé - Stängt för säsongen

Vi vill tacka alla som besökte vårt Slottscafé under 2023. Vi öppnar igen under vår/sommar 2024. 

Caféet är beläget i den gula längan i allén som leder upp till slottet. Detta var en gång i tiden gårdens orangeri och är inbäddat i blommor och prunkande grönska med utsikt över Hjälmaren och slottet. Vi serverar bakverk, smörgåsar, sallader, kalla och varma drycker på vår terrass under tak men utan väggar.

I vårt café gör vi mackor och sallader varje morgon, detta kan begränsa utbudet i slutet av dagen. Meddela gärna oss på mail [email protected] om ni är en större grupp som planerar ett besök så kan vi förbereda utbudet.

Visning av slottet

Slottet är en bostad för familjen Klingspor och är därför slängt för besökare stor del av året men öppnas upp vid några tillfällen varje år.

Bästa sättet att få information kring guidade slottsvisningar är genom vår Facebook-och Instagramsida. När biljetter finns tillgängliga till våra evenemang hittar ni dessa på Tickster.

Vi har nu öppnat bokningen för gruppvisningar under vår/sommar 2024. Maila [email protected] för tillgängliga datum och priser.

Slottet är tyvärr inte handikappanpassat och en visning tar 45-60 minuter.

Slottsparken

I parken kan du njuta av de vackra omgivningarna kring Slottet med trädgård, den gamla borgruinen som omnämns första gången på 1300-talet, en välbevarad runsten och det natursköna hjorthägnet där det finns gott om dovhjortar och mufflonfår.

Parken är öppen för allmänheten varje dag året runt mellan 10-18. Entréavgiften på 20 kr går oavkortat till skötseln av parken.

Husdjur är välkomna i parken men ska vara kopplade och får inte störa andra besökare eller djur på gården.

Vänligen visa hänsyn till att slottet är en privatbostad och respektera skyltar märkta privat.

ahno

Promenera

Vid Slottsparkeringen hittar ni en informationsskylt med promenadslingorna som finns runt gården. Utefter varje slinga finns bänkar där ni kan slå er ner för en vilostund och njuta av en medhavd fika.

Tänk på att stänga grindar efter er och håll era husdjur kopplade så att de inte skrämmer tamboskapen som betar i hagarna.

Picknick

Hyr din picknickkorg i Slottscafét och slå dig ner på valfri plats i parken, längs Hjälmarens strand eller under träden i ekparken. Korgen behöver inte förbokas utan hyrs på plats i Slottscaféet och fylls med valfria godsaker från cafésortimentet.

Nationaldagen

Vi hoppas på firande i Slottsparken den 6e juni 2024.

Mer information kommer!